2015.04.08

社会学部現代社会学科の英文紹介リーフレット

社会学部現代社会学科では、学科について英文で紹介するリーフレット(2015年度版)を作成しました。
留学生向けに作成したもので、新しく新設した「レジャー・スポーツ マネジメントコース」についても紹介しています。
現代社会学科は、社会を研究する方法として「社会学」を使い、暮らし、観光、まちづくり、レジャー、スポーツ、環境保護、文化遺産、民俗など、多彩なテーマを学んでいきます。国内や海外の現場に出かけるフィールドワーク研修もあり、留学生の比率も高いことから国際的な人的ネットワークも広がっています。詳しくは、以下にリーフレット(PDF)を掲載しますので、ご覧ください。

社会学部現代社会学科の英文紹介リーフレット

For Prospective Students

About College of Sociology Department of Contemporary Sociology

New Insight into Contemporary Sociology

Sociology focuses on a wide range of social fields ranging from categories of families, institutions, corporations, agricultural areas, area studies, politics, economics, religion, education and environmental issues. Social studies have been focusing on how people live in the society. Sociology focuses on the structure and the universality of the society by exploring the causes of the resulting social outcomes. The department of Contemporary Sociology will enable students to conduct field surveys rather than limiting learning to lectures, the students learn to deal with the changes in societies and corporations flexibly and openly from extensive activities. The faculty members will develop awareness of students and stimulate motivation through education provided in small size classes.

Director of the Department of Contemporary Sociology Toru ANAMI

Official Site(Japanese Only)